Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roomsoep Met Venkel

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 liter runderbouillon - 40 gram bloem - 40 gram boter - 1 venkelknol - 1 ui - 1 dl room - kerrie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ui schoon, snij ze in repen en fruit ze licht in de boter, zonder ze te kleuren. Myoteer hierbij de kerriepoeder. Voeg de bloem er bij en maak een blanke roux. langzaam de bouillon toe, zodat er een mooie gladde soep ontstaat. Breng deze aan de kook en laat ze zachtjes 20 minuten koken. Maak de venkel schoon, verwijder de buitenste bladeren en snij de knol in julienne. Leg deze in de soep en laat ze gaar worden. Voeg vlak voor het opdienen, van het vuur af, de room toe en serveer op voorverwarmde borden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top