Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roomsoep Met Venkel

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 liter runderbouillon - 40 gram bloem - 40 gram boter - 1 venkelknol - 1 ui - 1 dl room - kerrie



Bereidingswijze

Maak de ui schoon, snij ze in repen en fruit ze licht in de boter, zonder ze te kleuren. Myoteer hierbij de kerriepoeder. Voeg de bloem er bij en maak een blanke roux. langzaam de bouillon toe, zodat er een mooie gladde soep ontstaat. Breng deze aan de kook en laat ze zachtjes 20 minuten koken. Maak de venkel schoon, verwijder de buitenste bladeren en snij de knol in julienne. Leg deze in de soep en laat ze gaar worden. Voeg vlak voor het opdienen, van het vuur af, de room toe en serveer op voorverwarmde borden



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top