Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Shashlik

Shashlik

Door: maroque

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-01-2002

Ingrediënten


1 kg lamsbout (zonder bot) -van de islamitische slager
1 en 1/2 dl olijfolie
zout en peper
wat paprikapoeder
4 gehakte uien
24 champignons
6 voorjaarsuitjes
vleespennen



Goede tip voor op de barbeque!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 3 bij 4 cm. Marineer ze zo'n 24 uur in de olijfolie (houd wel wat achter voor de champignons) met zout, uien en paprikapoeder.
Neem 6 blokjes vlees voor elke pen en prik ze aan de pennen. Gril ze 6 minuten, terwijl je de pen voortdurend omdraait. Bak dan de champignons in olijfolie met peper en zout en gebruik ze als garnering. Snijd tenslotte de voorjaarsuitjes in kleine stukjes en strooi ze rauw over de shashlik.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top