Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

tom yam soep

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

12 grote rauwe garnalen, zonder kop en poten
1 blik Kokosmelk (400ml)
1 glas water
1 zakje tom ka soep (kopen bij een TOKO!)
3 theelepels vissaus (nam pla)
2 theelepels citroensap
250 gram champinons
een bosje koriander


HULPMIDDELEN

Blikopener
Garde
Schaar


Een pittig gekruide kokossoep met grote garnalen, champignons, vissaus, citroensap en koriander.

Voorbereiding

Kijk of het darmkanaal van de garnalen verwijderd zijn, zo niet ,doe dit wel, niet dat je het proeft maar het staat mooier.
Snij de champignons in plakken.
Pers een halve citroen uit.

Bereidingswijze

Doe de helft van de kokosmelk in een pan. Voeg hierbij het glas water. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens 1/3 van het zakje tom ka soep toe. Roer alles goed door elkaar, zorg dat er geen bonkjes gevormd worden. Maak het geheel goed warm, maar zorg dat de soep niet kookt!
Snij de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de soep. voeg vervolgens de garnalen toe, en de vissaus, citroensap en de koriander. Voeg tot slot de andere helft van de kokosmelk toe. Goed roeren. Laat het geheel ? 10 minuutjes staan.

Serveertips

Dien de soep op in diepe borden. Leg vooraf in ieder bord een bolletje rijst. Deze combinatie is echt vurrukkulluk!!



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manonsmul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top