Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chebakia

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kilo meel
150 gram roomboter
1/5 theeglas azijn
1/5 theeglas olijfolie
1/5 theeglas rozenwater (Almazha)
1 bakpoeder
2 liter honing (voor indampen)



Wordt vooral gemaakt rond de ramadan

Bereidingswijze

* Meel met roomboter goed mengen. Daarna doe je de rest van de ingredienten erbij. Je moet het deeg goed kneden. Het deeg is dan heel hard, maar zo hoort het ook!

* Nadat je dit deeg heel goed gekneed hebt, ga je dit uitrollen tot een dunne laagje (veel dunner dan pizzadeeg!). En dan ga je dit laagje uitsnijden in chebakia vormpjes

* Nadat je dit gedaan hebt ga je de chebakia in olie baken tot het een heel lichte bruine kleurtje heeft gekregen.

* Als laatst ga je de honing verwarmen (op een zachte vuurtje) en daarna de in olie gebakken chebakia in de warme honing ongeveer 2 a 3 minuten indampen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maroque
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top