appelbeignet

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

250 gr .zelfrijzend bakmeel, 1 pintje bier, 1 soeplepel fijne witte griessuiker, 1 heel ei, 2 zakjes vanillesuiker van 10 gr, 4 of 5 appels bv Jonahgold. (moet vast blijven)

HULPMIDDELEN

Kom, garde, frietpot (frituurketel), aardappelmes, appelboor, schuimspaan.


Appel in een krokant korstje gebakken in het frietvet.

Voorbereiding

Appels schillen, klokhuis uitboren en in dikke plakken snijden.

Bereidingswijze

Bloem mengen met de suikers, eitje toevoegen, bier toevoegen en roeren tot een mooi, egaal maar dik beslag.
Appelschijven ondermengen.
frietpot laten opwarmen tot 170 ?, de appelschijven met een vork uit het deeg vissen en in het vet laten glijden (mandje verwijderen). Als de beignets bruin zijn en bovendrijven met een schuimspaan uitscheppen.
Wat bloemsuiker erover, wat blazen, en smullen maar verbrand je mond niet eh.
Smakelijk

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies