appelbeignet

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

250 gr .zelfrijzend bakmeel, 1 pintje bier, 1 soeplepel fijne witte griessuiker, 1 heel ei, 2 zakjes vanillesuiker van 10 gr, 4 of 5 appels bv Jonahgold. (moet vast blijven)

HULPMIDDELEN

Kom, garde, frietpot (frituurketel), aardappelmes, appelboor, schuimspaan.


Appel in een krokant korstje gebakken in het frietvet.

Voorbereiding

Appels schillen, klokhuis uitboren en in dikke plakken snijden.

Bereidingswijze

Bloem mengen met de suikers, eitje toevoegen, bier toevoegen en roeren tot een mooi, egaal maar dik beslag.
Appelschijven ondermengen.
frietpot laten opwarmen tot 170 ?, de appelschijven met een vork uit het deeg vissen en in het vet laten glijden (mandje verwijderen). Als de beignets bruin zijn en bovendrijven met een schuimspaan uitscheppen.
Wat bloemsuiker erover, wat blazen, en smullen maar verbrand je mond niet eh.
Smakelijk

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monicadevlieghe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies