Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pudding

  • Indiaas Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ingredienten:

1/2 kop gele maismeel
4 volle koppen hete melk
1/2 kop ahornstroop
1/4 kop lichte molasses
2 eieren, licht geklopt
2 eetlepels boter/margarine gesmolten
1/3 kop bruine suiker
1 theelepel zout
1/4 theelepel kaneel
3/4 theelepel gember
1/2 kop koude volle melk




Gebakken indiaase pudding

Voorbereiding




Zet een pannetje met de hete melk op een pan met kokend water. Roer het maismeel langzaam door de hete melk. Laat het ongeveer 20 minuten pruttelen op het kokende water onder af en toe doorroeren. Verhit de oven voor tot 150 gr. Celcius. Neem een Ovenschaal van ca 21,5 cm doorsnee en vet deze licht in. Meng de rest van de ingredienten, op de koude melk na, in een kleine schaal; roer het door het maismeel mengsel en meng het er goed doorheen. Doe het dan over in de ingevette ovenschaal en giet er de koude melk overheen zonder het door te roeren.

Bereidingswijze

Bak het 2 uur onbedekt of tot het vast is maar nog drillerig bovenop. Laat het niet te lang bakken. Laat de pudding 30 minuten staan voor het serveren.

Serveer het warm met vanille ijs.

Serveertips


Note: molasse is de lichte of donkerbruine stroop wat gescheiden wordt van ruwe suiker in suikerfabrieken, of een siroop gemaakt van het inkoken van vruchtensap



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dinogina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top