Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pudding

Door: dinogina

  • Indiaas Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Ingredienten:

1/2 kop gele maismeel
4 volle koppen hete melk
1/2 kop ahornstroop
1/4 kop lichte molasses
2 eieren, licht geklopt
2 eetlepels boter/margarine gesmolten
1/3 kop bruine suiker
1 theelepel zout
1/4 theelepel kaneel
3/4 theelepel gember
1/2 kop koude volle melk




Gebakken indiaase pudding

Ontdek meer:

Voorbereiding




Zet een pannetje met de hete melk op een pan met kokend water. Roer het maismeel langzaam door de hete melk. Laat het ongeveer 20 minuten pruttelen op het kokende water onder af en toe doorroeren. Verhit de oven voor tot 150 gr. Celcius. Neem een Ovenschaal van ca 21,5 cm doorsnee en vet deze licht in. Meng de rest van de ingredienten, op de koude melk na, in een kleine schaal; roer het door het maismeel mengsel en meng het er goed doorheen. Doe het dan over in de ingevette ovenschaal en giet er de koude melk overheen zonder het door te roeren.

Bereidingswijze

Bak het 2 uur onbedekt of tot het vast is maar nog drillerig bovenop. Laat het niet te lang bakken. Laat de pudding 30 minuten staan voor het serveren.

Serveer het warm met vanille ijs.

Serveertip


Note: molasse is de lichte of donkerbruine stroop wat gescheiden wordt van ruwe suiker in suikerfabrieken, of een siroop gemaakt van het inkoken van vruchtensap



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dinogina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top