Aardappelsla

  • Oostenrijks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg stevige aardappelen
1 grote ui
zonnebloem olie
zout (naar smaak)
peper (naar smaak)
azijn
200 gr suiker

HULPMIDDELEN

1 grote pan om de aardappels in te koken
1 kleinere pan om de suiker met azijn in klaar te maken
1 grote schaal om de salade in te doen
2 gote lepels voor het opscheppen


Heerlijke frisse aardappelsla op zijn Oostenrijks. Zonder mayonaise dus lekker licht en je kan het bij heel veel gerechten eten.

Voorbereiding

Aardappels schillen. De ui snijden.
zout, peper zonnebloemolie en azijn en suiker klaar zetten

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze tot ze gaar zijn. Niet te gaar ze moeten nog een beetje stevig zijn. Dan snijd je de aardappels boven de grote schaal in pakjes. De fijn gesneden ui en zout peper en een scheut olie toevoegen. In een pannetje 2/3 deel water en 1/3 deel azijn en 200 gr suiker aan de kook brengen. Op smaak maken dus een beetje van de azijn of suiker erbij totdat het een beetje naar limonade smaakt. Schrik niet het smaakt vreselijk vies. Maar dat komt helemaal goed. Je moet zorgen dat het een beetje zoet smaakt maar toch ook weer een beetje zurig. Het is even een kwestie van proberen. Ok giet dit goedje dan kokendheet over de aardappelen. Goed omscheppen en het geheel laten afkoelen. Het liefst in de koelkast.

Serveertips

Serveren met een toefje peterselie of bieslook. (maar zonder mag ook).

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van br4ndy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies