mousakka

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Voor 6 pers.kilo gehakt,kilo rode uien,15 tot 20 eieren,ham,kaas,knoflook,peper,zout,2 kilo aardappels en prei ongeveer 2 stronken.

HULPMIDDELEN

Geen


Je hebt wel even de tijd nodig voor dit recept.

Voorbereiding

kook ongeveer 1 tot 2 kilo aardappelen met schil.zorg wel dat ze stevig blijven en mogen niet uit elkaar vallen want je moet ze nog aan plakjes snijden.was de prei en laten uitlekken.dan een pond uien vast in ringen snijden en klaar zetten.snij ook het andere pond uien vast voor in de oven schotel.

Bereidingswijze

Bak het gehakt goed rul in de pan zonder boter[er zit vet genoeg in het gehakt zelf ]het maakt niet uit of je runder of gemengt gehakt neemt.doe de prei er bij en het pond uien aan ringen.voeg er nu zout,peper knoflook aan toe.goed blijven door roeren tot het gehakt goed rul is en dan van het vuur nemen en gas kan uit.verwarm de oven nu voor op 250 graden[15 min.]onder tussen doe je in een groote oven schaal van glas of keramiek een bodem van het gehakt en daar boven op doe je een laagje aardappel plakjes daar boven op doe je de eerste laagje uien en dan een laagje ham en dan een laagje kaas en dit doe je ongever 3 keer zo dat het een mooi stapeltje wordt.nu klop je ongeveer 15 tot 20 eieren kapot in een schaal tot dat ze allemaal goed met elkaar vermengt zijn en giet dit voorzichtig over het gerecht in de oven schaal.doe je 2 schalen dan verdeel je de eieren over deze 2 schalen.plaats de schalen of schaal in de oven en laat ze er in tot er een mooi bruin korsje op zit.[ongeveer een uur tot ander half uur ligt aan de oven]

Serveertips

Serveer er een salade bij naar eigen keuze[bijv:tomaten met ui,peper,iets zout en een dressing[augurken is ook lekker er bij door]of doe er rijst bij met salade.je kunt er van alles bij doen want het is allemaal erg lekker,ook lekker is een frisse witte kool salade.de kool dun snijden en er peper en zout bij doen dan snij je 4 tomaten aan kleine stukjes en een ui.alles goed door roeren en even een half uur laten staan dan is hij erg lekker.eet smakelijk groetjes jeannette snel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snel1960
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies