Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalkoenrollade met cranberrysuas

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 kg kalkoenrollade

2 el olie

20 gr boter, gesmolten

Cranberry-peersaus:

4 Doyenne de Comice

30 gr boter

2,5 dl cranberrysaus

1,25 dl port

2 tl sinaasappelschil, fijngeraspt


HULPMIDDELEN

Aluminiumfolie
ovenschaal


Bereidingswijze

Verwarmde oven voor op 180 C. De kalkoen in folie wikkelen en in een ovenschaal 40 minuten braden in de voorverwarmde oven. Folie en touwtje verwijderen, de kalkoen met olie en boter inwrijven en weer in de oven in 20 minuten goudbruin bakken.
Cranberry-peersaus

Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakken.

Smelt de boter en voeg de peren toe en bak ze op een matig vuurtje. Voeg cranberryssaus, port en de geraspte schilletjes toe en roer dit goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen tot de peren zacht zijn en de saus dik.

Serveertips

Samen met de inplakken gesneden kalkoen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In de Smulweb Shop vind je heel veel pannen voor alle warmtebronnen. Met de code NIEUWEPAN10 ontvang je alleen deze maand een korting van 10% op alle pannen. Show me de pannen!… Lees verder »

Top