Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

fondue van gevogelte

Door: kuyerelfrink

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 eendeborstfilets{ca. 250 gr. per stuk}
1 sinaasppel
2 theel. jeneverbessen
zout, vergemalen zwarte peper
4 kwartels
1 piepkuiken {ca.600 gr.}
1 struik bleekselderij
vet of olie om in te bakken


Verder heb je nodig


Fonduepan


Feestelijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Deb de eendeborstflets droog
snijd de filets schuin in dunne plakken
borsel de sinaasappel schoon onder een het kraan
en snijd hem doormidden
rasp de schil van de ene helft en pers er het sap uit
gebruik de andere helft voor garnering
plet de jeneverbessen en roer ze met zout en peper en sinaasappelrasp
door de sinaasappelsap
bestrijk de plakjes eendeborst met dit mengsel
deb de kwartels droog en snijd ze in vieren
haal borstfilets van het piepkuiken en snijd ze zonder vel
in blokjes,snijd of hak de rest van het piekuiken in stukjes
snijd de gewassen en schoongemaakte bleekselderij
in stukken van ca. 3 cm.
verdeel de verschillende ingredienten op een of meerdere schalen
en garneer met halve plakjes sinaasappel

Bereidingswijze

Verhit het vet of de loie in de fonduepan op het vuur
en zet de pan daarna op een rechaud

aan tafel worden de ingrdienten aan de fonduevorken geprikt
en in de hete vet gaar gebakken

Serveertip

Bijpassende bijgerechten
wit stokbrood,verse ananas,en kiwi's,veenbessensaus,appel-sinaasappelsaus



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top