Rozijnenbrood in de broodbakmachine

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gr bloem/15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist/180 gr water/6 gr zout/1 theelepel kaneel/30 gr rozijnenbroodpoeder/
250 gr rozijnen/1 ei/20 gr roomboter/eventueel een theelepel rum.


HULPMIDDELEN

Broodbakmachine


Voorbereiding

Wel de rozijnen 2 dagen van tevoren in koud water, overdoen in een vergiet en laten drogen tot je het gaat bakken

Bereidingswijze

De gist in de broodvorm doen,daarna water,bloem,rozijnenbroodpoeder,zout kaneel/ei.
Programm1 gebruiken, of een programma dat ongeveer 3 uur duurt.
Meteen na het kneden de deegbal er uit halen,het programma niet stopzetten of onderbreken.
De rozijnen erdoor knijpen,niet kneden.Eventueel iets bloem gebruiken.
Als de rozijnen door het deeg geknepen zijn,de deegbal weer terig in het apparaat doen en het programma afwerken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wimkoor


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies