Rozijnenbrood in de broodbakmachine

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gr bloem/15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist/180 gr water/6 gr zout/1 theelepel kaneel/30 gr rozijnenbroodpoeder/
250 gr rozijnen/1 ei/20 gr roomboter/eventueel een theelepel rum.

HULPMIDDELEN

Broodbakmachine


Voorbereiding

Wel de rozijnen 2 dagen van tevoren in koud water, overdoen in een vergiet en laten drogen tot je het gaat bakken

Bereidingswijze

De gist in de broodvorm doen,daarna water,bloem,rozijnenbroodpoeder,zout kaneel/ei.
Programm1 gebruiken, of een programma dat ongeveer 3 uur duurt.
Meteen na het kneden de deegbal er uit halen,het programma niet stopzetten of onderbreken.
De rozijnen erdoor knijpen,niet kneden.Eventueel iets bloem gebruiken.
Als de rozijnen door het deeg geknepen zijn,de deegbal weer terig in het apparaat doen en het programma afwerken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wimkoor

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies