Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gevogelte met ananas

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kip of ander gevogelte
1 ananas
4 eetl.Calvados
7 eetl. room
boter,peper,zout
2 stukken aluminiumfolie


HULPMIDDELEN

Oven


Een gewoon kippetje maar toch heel apart

Bereidingswijze

Smelt de boter in een Braadpan en braad de vogel aan alle
kanten goudbruin.
Snijd de ananas in dikke schijven en verwijder de schil.
Leg de vellen aluminiumfolie kruisgewijs over elkaar
en bestrijk het bovenste vel met boter.
Leg de ananasschijven er op en kruid ze met peper en zout.
Kruid de kip van binnen en doe er een klontje boter
en een eetl. Calvados bij,leg de vogel op de ananas
Kruid nu ook de buitenzijden en bestijk het vlees met boter.
Besprenkelhet geheel met Calvados en room.
Vouw het aluminiumfolie zorgvuldig om de vogel en sluit goed af.
Plaats het pakket nu in een goed voorverwarmde oven
en laat het in ongeveer 1 uur gaar worden
bij een middelmatige temperatuur.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top