Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaneelbollen

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2,5 dl water60 g boter2 el suiker125 g zelfrijzend bakmeel4 eierenolie, om in te frituren2 el poedersuiker1 tl kaneelpoeder.


HULPMIDDELEN

Voorbereidingstijd: 10 minutenBaktijd: 3 minuten per portieVoor ca. 24 stuks.


Ze lijken wel op oliebollen, ik denk dat dit een Engelse variant is.

Voorbereiding

Roer het water, de boter en de suiker op laag vuur door elkaar, tot de boter is gesmolten.Niet laten koken.

Bereidingswijze

Haal de pan ven het vuur, voeg al het meel en het zout ineens toe. Roer het mengsel met een houten lepel glas. Zet de pan op het vuur tot het mengsel dik wordt en loslaat van de bodem en de wanden van de pan.Van het vuur iets laten afkoelen.Klop met een Mixer de eieren een voor een door het mengsel, blijf kloppen tot het mengsel stevig en glad is.Verhit de olie op matig vuur. Schep met een eetlepel kleine hoopjes deeg in de hete olie. Bak de bollen in 3 min. rond en goudbruin. Haal de bollen met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.Leg de bollen op een mooi bord. Doe de poedersuiker en het kaneel door elkaar en bestrooi de bollen ermee.Direct serveren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lia_b_k
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top