Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Braziliaanse kippen-groententaart

Door: nana_c

  • Braziliaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


1 ui
Solo
1 dubbele kippenborst(of kalkoen)
1 doos palmharten(400 gram)
30 gram spekreepjes
125 gram groene olijven(gevuld met paprika)
1 klein blikje tomatenpuree
1 scheutje kippenbouillon
Koriander
Cayennepeper
Pezo
oregano
Tabasco
230 gram kruimeldeeg
150 gram gemalen emmental
Veldsla



Warm voorgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui fijn en snij de kippenborst in fijne reepjes.
Verwarm de solo in een pan en stoof de ui hierin glazig.Voeg de kippenborst,de spekreepjes,de palmharten en de olijven toe.Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe.Eventjes goed laten sudderen.
Breng op smaak met de kruiden en tabasco.
Dit kan de dag voordien.
De dag zelf:
Rol de kruimeldeeg uit.Smeer een taartvorm (diameter=24 centimeter)in met solo,leg hierin het deeg.Vul met het kippenmengsel.
Strooi de kaas erover.
Bak in de oven gedurende 30 minuten op 200?C.
Dien de taart lauw op met veldsla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top