Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaasfondue

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Kaasfondue:
* 25 gr. boter.
* 3 dl. kruidenbouillon.
* 4 el. bloem.
* 200 gr. jong belegen kaas (plakken).
* 1 klein bakje paturain.
* eventueel peper en zout.

Ideeen voor de dip:
* stokbrood.
* champignons.
* broccoliroosjes (tip!).
* paprika.
* peperoniworst (tip!).
* hamblokjes.
* komkommer.
* ...........
Voor erbij:

* Fruitsalade.


HULPMIDDELEN



Lichte kaasfondue, zonder drank.

Voorbereiding

Snijd de groenten en/of vlees voor de dip in hapklare stukjes.
Maak de fruitsalade.
Snijd de plakken kaas in stukjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje, en voeg de bloem toe. Roer er de kruidenbouillon door.
Smelt onder voortdurend roeren beetje voor beetje de kaas erdoor. Op het laatst de paturain.
Proef even of er peper en zout door moet.

Je kunt er ook eventueel wat mosterd doorheen roeren. Als alcohol gewenst is: doe er samen met de bouillon een scheut (warme!) witte wijn door. Verminder dan de bouillon. Knoflook: kook een doormidden gesneden teentje knoflook mee. Verwijder deze voor het opdienen.

Serveertips

Kaasfondue op een rechaud op tafel. Dip-spul in aparte bakjes. Extra schaaltjes voor de fruitsalade. Geef bij de stokbrood een knoflook-boter. En........kaarsjes!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_marrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top