Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

udenhoutse broeder

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

4 1/2 deciliter melk
25 gr bakkersgist
2 eieren
2 tl zout
500 gr bloem
100 gr krenten en rozijnen
1 flinke appel
100 gr gemalen amandelen
1 eetl. kaneel
6 eetl. olie
stroop of suiker
beetje melk (voor oplossen gist)



Traditioneel winters broodgebak, een heerlijk winterse lunch.

Bereidingswijze



Voeg de in wat lauwe melk opgeloste gist, de eieren, het zout en de melk aan de bloem toe tot er een glad deeg onstaat. Kneed de gewassen krenten en rozijnen door het deeg.
Maak een mengsel van stukjes appel, gemalen amandelen en kaneel.
Verhit in een hoge koekepan de olie, zoveel dat er een laagje in de pan staat. Zet het vuur heel laag, doe de helft van het beslag in de pan en laat het iets rijzen. Breng het appel mengsel op de laag beslag aan en bedek dit weer met de rest van het beslag. Laat het geheel met de deksel op de pan weer rijzen.
Laat vervolgens op een hoger vuur de broeder een korstje krijgen. Laat hem op een laag vuur gaar worden en keer hem als de onderkant bruin is en de bovenkant droog.
Bak de tweede kant lekker bruin.

Serveertips

Serveer de Udenhoutse broeder met suiker of stroop.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van december5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top