Fazant met zuurkool

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 kleine fazant (ca. 500/600 gr) - 1 1/2 el boter - 500 gr zuurkool - 4 jeneverbessen - 1 laurierblaadje - 1 1/2 dl witte wijn - 1 dl slagroom - maizena of allesbinder - zout en peper


Bereidingswijze

Fazant bestrooien met zout en peper. Boter heet laten worden en de fazant rondom bruin bakken. Uit pa halen. Uitgelekte zuurkool in de pan doen met de jeneverbessen en het laurierbaadje. Zuurkool met 2 vorken uit ekaar trekken. Wijn in de pan schenken en de fazant met de borst omlaag op de zuukool leggen. Deksel op de pan en ca. 3 kwartier/1 uur laten stoven (fazant halverwege keren). Fazant uit de pan halen. Vocht uit zuurkool drukken en de zuurkool om de fazant heen leggen. Slagroom met maizena door het stoofvocht roeren, even laten binden en over zuurkool/fazant gieten.

Serveertips

Heerlijk met aardappel-knolselderijpuree.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies