Fazant met zuurkool

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 kleine fazant (ca. 500/600 gr) - 1 1/2 el boter - 500 gr zuurkool - 4 jeneverbessen - 1 laurierblaadje - 1 1/2 dl witte wijn - 1 dl slagroom - maizena of allesbinder - zout en peper


Bereidingswijze

Fazant bestrooien met zout en peper. Boter heet laten worden en de fazant rondom bruin bakken. Uit pa halen. Uitgelekte zuurkool in de pan doen met de jeneverbessen en het laurierbaadje. Zuurkool met 2 vorken uit ekaar trekken. Wijn in de pan schenken en de fazant met de borst omlaag op de zuukool leggen. Deksel op de pan en ca. 3 kwartier/1 uur laten stoven (fazant halverwege keren). Fazant uit de pan halen. Vocht uit zuurkool drukken en de zuurkool om de fazant heen leggen. Slagroom met maizena door het stoofvocht roeren, even laten binden en over zuurkool/fazant gieten.

Serveertips

Heerlijk met aardappel-knolselderijpuree.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies