Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Steak

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 steaks
3 stronken witloof
2 eetlepels mascarpone (Italiaanse kaas)
1 eetlepel paprikapoeder
boter
peper uit de molen en zout



In paprika-mascarpone saus

Bereidingswijze

Snij de stronken witloof middendoor, haal de harde kern eruit en kook of liever nog, stoom ze beetgaar. Hou het kookvocht apart. Braad de steaks in boter naar smaak, kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm, giet nu het kookvocht van het witloof in de Braadpan en schraap de bakresten los. Breng aan de kook en voeg de mascarpone en paprikapoeder toe, roer alles flink door elkaar met de garde en kruid bij met peper en zout naar smaak. Bind de saus met maizena. Giet op elk verwarmd bord wat van de saus en schik de steak hierop, witloof erbij en dien op met kroketjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstfeest
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top