Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scampi diabolic

Scampi diabolic

Door: honeybeeke

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-11-2001

Ingrediënten 4 personen


500 g scampi's (mag uit diepvries), 2 sjalotjes, 3 teentjes knoflook,1 theelepel sambal, 250 ml room, 4 el ketchup, 1 koffielepel tomatenpuree, 5 dl visfumet, 2 el sterke rum, olijfolie, peper & zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdooi de scampi's (ingeval van diepvries) en bak ze in ruim olijfolie tot ze mooi roze zijn, neem uit de pan en laat afkoelen. Pel de scampi's en hou apart. Doe wat olijfolie in een pan en fruit daar de fijngesnipperde sjalot en knoflook, doe vervolgens de scampi's erbij en blus met de rum. Laat de alcohol uitkoken. Neem de scampi's weer uit de pan en hou warm. Giet nu de visfumet bij en breng aan de kook, de beurt is nu aan de room, sambal; tomatenpuree en de ketchup, kruidt met verse peper en zout en laat inkoken tot sausdikte. Laat de scampi's tenslotte nog even zwemmen in de saus.

Serveertip

Dien heet op met stokbrood en een glaasje wijn.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van honeybeeke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top