Scampi diabolic

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g scampi's (mag uit diepvries), 2 sjalotjes, 3 teentjes knoflook,1 theelepel sambal, 250 ml room, 4 el ketchup, 1 koffielepel tomatenpuree, 5 dl visfumet, 2 el sterke rum, olijfolie, peper & zout


Bereidingswijze

Ontdooi de scampi's (ingeval van diepvries) en bak ze in ruim olijfolie tot ze mooi roze zijn, neem uit de pan en laat afkoelen. Pel de scampi's en hou apart. Doe wat olijfolie in een pan en fruit daar de fijngesnipperde sjalot en knoflook, doe vervolgens de scampi's erbij en blus met de rum. Laat de alcohol uitkoken. Neem de scampi's weer uit de pan en hou warm. Giet nu de visfumet bij en breng aan de kook, de beurt is nu aan de room, sambal; tomatenpuree en de ketchup, kruidt met verse peper en zout en laat inkoken tot sausdikte. Laat de scampi's tenslotte nog even zwemmen in de saus.

Serveertips

Dien heet op met stokbrood en een glaasje wijn.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies