Scampi diabolic

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g scampi's (mag uit diepvries), 2 sjalotjes, 3 teentjes knoflook,1 theelepel sambal, 250 ml room, 4 el ketchup, 1 koffielepel tomatenpuree, 5 dl visfumet, 2 el sterke rum, olijfolie, peper & zout



Bereidingswijze

Ontdooi de scampi's (ingeval van diepvries) en bak ze in ruim olijfolie tot ze mooi roze zijn, neem uit de pan en laat afkoelen. Pel de scampi's en hou apart. Doe wat olijfolie in een pan en fruit daar de fijngesnipperde sjalot en knoflook, doe vervolgens de scampi's erbij en blus met de rum. Laat de alcohol uitkoken. Neem de scampi's weer uit de pan en hou warm. Giet nu de visfumet bij en breng aan de kook, de beurt is nu aan de room, sambal; tomatenpuree en de ketchup, kruidt met verse peper en zout en laat inkoken tot sausdikte. Laat de scampi's tenslotte nog even zwemmen in de saus.

Serveertips

Dien heet op met stokbrood en een glaasje wijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van honeybeeke


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies