Normandische tong

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

8 tongfilets, 1 kg mosselen, 300 g gepelde grijze garnalen, 250 g champignons, 1/4 l visfumet, 1/4 l room, 2 dl droge witte wijn, 60 g bloem, 50 g boter, citroensap, 2 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout.


Bereidingswijze

Spoel de mosselen in veel water. Doe ze in een grote pan met de wijn, de takjes peterselie, en de gehakte en geplette knoflook. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Reken ongeveer 10 minuten. Haal de mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht. Laat op een zacht vuur 30 g boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad met een houten lepel. Schenk in een straaltje de visfumet en het gezeefde kookvocht van de mosselen bij de blonde roux. Roer voortdurend, tot de saus mooi glad is. Schenk er in een straaltje de room bij. Roer weer goed glad. Laat de saus 10 minuten sudderen op een zacht vuur om de bloemsmaak te neutraliseren. Kruid de tongfilets met peper en zout. Rol ze stevig op en schik ze in een ingevette ovenschaal. Zet ze ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ?C. Kruid de saus naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Bak ze kort op een hevig vuur, in een nootje boter. Giet de saus bij de champignons. Voeg er de mosselen, de garnalen en de gehakte peterselie aan toe. Laat nog even doorwarmen, maar niet meer koken! Schep de warme saus over de visfilets en serveer. Lekker met aardappelpuree of aardappelsoezen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjake

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies