Normandische tong

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

8 tongfilets, 1 kg mosselen, 300 g gepelde grijze garnalen, 250 g champignons, 1/4 l visfumet, 1/4 l room, 2 dl droge witte wijn, 60 g bloem, 50 g boter, citroensap, 2 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout.


Bereidingswijze

Spoel de mosselen in veel water. Doe ze in een grote pan met de wijn, de takjes peterselie, en de gehakte en geplette knoflook. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Reken ongeveer 10 minuten. Haal de mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht. Laat op een zacht vuur 30 g boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad met een houten lepel. Schenk in een straaltje de visfumet en het gezeefde kookvocht van de mosselen bij de blonde roux. Roer voortdurend, tot de saus mooi glad is. Schenk er in een straaltje de room bij. Roer weer goed glad. Laat de saus 10 minuten sudderen op een zacht vuur om de bloemsmaak te neutraliseren. Kruid de tongfilets met peper en zout. Rol ze stevig op en schik ze in een ingevette ovenschaal. Zet ze ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ?C. Kruid de saus naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Besprenkel ze met citroensap. Bak ze kort op een hevig vuur, in een nootje boter. Giet de saus bij de champignons. Voeg er de mosselen, de garnalen en de gehakte peterselie aan toe. Laat nog even doorwarmen, maar niet meer koken! Schep de warme saus over de visfilets en serveer. Lekker met aardappelpuree of aardappelsoezen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjake
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies