Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoensoep

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pompoen (ongeveer 2 kilo vruchtvlees), 1 ui fijngesnipperd, 1 knoflookteen, 1 aardappel in stukken, 1 bouillontablet, zout, peper, olijfolie, paar laurierblaadjes en tijmtakjes, water.


HULPMIDDELEN

Een staafmixer is erg handig


Basisrecept

Voorbereiding

Pompoen in stukken snijden en schillen. Pitten en draden verwijderen. Je houdt dan ongeveer 2 kilo vruchtvlees over. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Als het minder of meer is moet je de hoeveelheid water aanpassen. Dat water gooi ik er op mijn eigen gevoel bij. Ik kook dat trouwens eerst en los daarin het bouillonblokje op. Wil je een dikke soep dan weinig water; dunne soep dan royaal.

Bereidingswijze

Bak de ui glazig in de olijfolie en voeg het uitgeperste teentje knoflook toe. Voeg de stukken pompoen, aardappel, laurier en tijm toe. Roer alles even goed door elkaar en voeg vooraf gekookt water met daarin een bouillontablet opgelost toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op een zacht vuurtje een half uurtje doorkoken. Gebruik de staafmixer om een gladde massa te krijgen. Wel even de kruiden er uit halen als je dat doet. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertips

Ik serveer deze pompoensoep met een lepel creme fraiche en een blaadje basilicum. Wie een oosters tintje aan deze basissoep wil geven, voegt bijvoorbeeld bij het fruiten van de ui een Spaans pepertje en kerrie toe.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top