Ba Pao, gehaktvulling

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 ui, ca. 500 gr. mager rundegehakt, 1 knoflookteentje, zoete ketjap, zoute ketjap, peper, zout, suiker, chinese 5-spice powder

HULPMIDDELEN

Tefal, of andere anti-kleef hapjespan.


Magere rundergehaktvulling voor ba pao broodjes

Voorbereiding

Snij de ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

Fruit eerst de gesneden uien in een anti-kleefpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe. Doe het rundergehakt in de pan en zorg er met een houten vork voor dat het gehakt rul gebakken word.
Als het gehakt enigszins bruin begint te worden kun je de ketjaps en kruiden toevoegen; ruim 1 eetlepel zoete ketjap, 1/2 eetlepel zoute ketjap, 3 volle theelepels 5-spice powder, 1/2 theelepel suiker, zout en peper naar smaak. Roer alles goed door elkaar. Na een paar minuten is alles door en door gaar en ...klaar.

Serveertips

Dit is eigenlijk de vullig voor gestoomde ba pao broodjes, maar gemakshalve neem ik gewoon zachte witte broodjes. Dat smaakt net zo lekker.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thinhope
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies