Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Ba Pao, gehaktvulling

Ba Pao, gehaktvulling

Door: thinhope

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-11-2001

Ingrediënten


1 ui, ca. 500 gr. mager rundegehakt, 1 knoflookteentje, zoete ketjap, zoute ketjap, peper, zout, suiker, chinese 5-spice powder


Verder heb je nodig


Tefal, of andere anti-kleef Hapjespan.


Magere rundergehaktvulling voor ba pao broodjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

Fruit eerst de gesneden uien in een anti-kleefpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe. Doe het rundergehakt in de pan en zorg er met een houten vork voor dat het gehakt rul gebakken word.
Als het gehakt enigszins bruin begint te worden kun je de ketjaps en kruiden toevoegen; ruim 1 eetlepel zoete ketjap, 1/2 eetlepel zoute ketjap, 3 volle theelepels 5-spice powder, 1/2 theelepel suiker, zout en peper naar smaak. Roer alles goed door elkaar. Na een paar minuten is alles door en door gaar en ...klaar.

Serveertip

Dit is eigenlijk de vullig voor gestoomde ba pao broodjes, maar gemakshalve neem ik gewoon zachte witte broodjes. Dat smaakt net zo lekker.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thinhope
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top