Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

marine nasi goreng

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram rijst
200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes
zonnebloemolie om te bakken
3 geklutste eieren
evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel
150 gram mager gerookt spek in reepjes
150 gram magere ham in blokjes
1 prei in ringen gesneden
2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes
4 teentjes knoflook fijngehakt

En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout

En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje)


HULPMIDDELEN

Wok


Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

Voorbereiding

Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders loop je de kans dat de nasi nat en klef wordt en zich slecht laat bakken.
Kook de rijst gaar en droog.

Van de geklutse eieren omeletten bakken en in reepjes snijden.

Het vlees bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit een beetje olie in de wok en bak het varkensvlees of kippenvlees krokant en schep het uit de olie.
Bak nu de in reepjes gesneden gerookt spek krokant en deponeer dit naast het gebakken vlees.
Bak de gesneden uien in dezelfde olie en laat deze na het uitscheppen uitlekken in een kopje of kommetje.

Verwijder nu een groot deel van de olie uit de wok maar zorg dat er ca. 2 eetlepels achterblijven.

Nu bak je de knoflook en een beetje trassi tesamen in dezelfde olie en voeg de gekookte rijst toe.
Onder voortdurend roeren bak je de rijst op een niet te hoog vuur. De rijst krijgt al een beetje kleur. Voeg nu een theelepeltje sambal oelek en een klein beetje maggi toe.
Voeg eventueel naar smaak wat zout toe.
Voeg nu het varkens- of kippenvlees toe met de uitjes zet het vuur op een laag pitje en bak het vlees even mee. Meng nu de ham en de reepjes ei onder de nasi en als goed in de rijst is verdeeld de in ringetjes gesneden prei ( evt. de garnalen) erbij.
Vergeet niet om tijdens het bakken wat maggi toe te voegen omdat dit een extra lekkere smaak geeft.
Nu is de nasi klaar.

Serveertips

In plaats van reepjes omelet kan je ook een
spiegeleitje bakken.

Op tafel erbij: kroepoek, gesneden augurkjes, gesneden komkommerschijfjes en in plakjes gesneden tomaat.
Drink er een lekker koud biertje bij of gekoeld water met een ijsklontje.
Vergeet de sambal niet.

WEDDEN DAT HET HEERLIJK SMAAKT!!!!!



Leuk recept? Deel het
Reacties (28)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top