Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalmthoutse roomsoep

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 kroppen sla
8 uien
50 gr boter
60 gr rijstmeel
1 brood
2 eigelen
3 l rundsbouillon
boter en olie
volle melk



Met als voornaamste ingredienten: sla en uien

Bereidingswijze

Was en versnijd de sla. Schil de uien en stoof ze in boter aan. Voeg de sla toe en
stoof die verder mee aan. Doe er de bouillon

bij, breng die aan de kook en laat zachtjes

sudderen tot de ui zacht is. Bind de soep
vervolgens met het rijstmeel, mix en kruid
haar en haal de soep door een zeef. Klop
de eigelen door de volle melk. Bak de broodkorstjes in olie en werk af met het melk-eigeelmengsel.

Serveertips

Bron: de Hollandse Pot



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van europa-recepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top