Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kalmthoutse roomsoep

Door: europa-recepten

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


2 kroppen sla
8 uien
50 gr boter
60 gr rijstmeel
1 brood
2 eigelen
3 l rundsbouillon
boter en olie
volle melk



Met als voornaamste ingredienten: sla en uien

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en versnijd de sla. Schil de uien en stoof ze in boter aan. Voeg de sla toe en
stoof die verder mee aan. Doe er de bouillon

bij, breng die aan de kook en laat zachtjes

sudderen tot de ui zacht is. Bind de soep
vervolgens met het rijstmeel, mix en kruid
haar en haal de soep door een zeef. Klop
de eigelen door de volle melk. Bak de broodkorstjes in olie en werk af met het melk-eigeelmengsel.

Serveertip

Bron: de Hollandse Pot



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van europa-recepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top