Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Taai Taai

Taai Taai

Door: party_party

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2001

Ingrediënten 1 personen


250 gr dunne honing
1 ei
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 el speculaas- of koekkruiden
1 tl gemalen anijszaad
1 snufje zout



Sinterklaas

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de honing en het ei in een kom dooreen. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de speculaas- of koekkruiden, het anijszaad en het zout toe. Roer alles dooreen en kneed van het geheel een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten. Vorm van het deeg poppetjes of repen met een dikte van ca. 1 cm en leg deze op een beboterde bakplaat.

Bereidingswijze

Bak de taai-taai in ca. 20 min. gaar en mooi bruin in een op 200 graden voorverwarmde oven.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top