Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blini warschafski

Door: jouane

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


125gr boter # 5 eieren # 125gr suiker # snufje zout # geraspte schil van een citroen # 125gr bloem # 8 eetlpl olie (80gr) # 2 eetlpl suiker.


Verder heb je nodig


Mixer,zeef.


Warschause flensjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het eigeel en het eiwit van elkaar scheiden.

Bereidingswijze

De boter schuimig roeren in een kom. Om en om de eierdooiers, de suiker, het zout en de geraspte citroenschil door de boter roeren. De gezeefde bloem met eetlepels tegelijk door het beslag scheppen. De eiwitten zeer stijf kloppen en luchtig door het beslag mangen. Olie in een koekepan verhitten en daarin kleine koekjes bakken met een doorsnee van 10cm. De flensjes 7 min op klein vuur bakken, ze keren en de andere kant nog eens 3min bakken. De flensjes wam houden tot ze allemaal zijn gebakken. De flensjes met suiker bestrooid serveren.

Serveertip

Ook heerlijk met vruchtensausen, jam, marmelade of compote.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jouane
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top