Kastanje puree

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram kastanjes, zout, takje selder, 20 gram boter of braadvocht, scheutje rooom.


De eetbare kastanje is de vrucht van de tamme kastanjeboom.

Bereidingswijze

Was de kastanjes. Maak er met een scherp mesje een insnijding in en laat ze gedurende 10 minuten koken. Verwijder de buitenste pel samen met de binnenste. Pel ze terwijl ze warm zijn. Laat ze verder gaarkoken in lichtjes gezouten water met een takje selder gedurende 1/2 a 1 uur. Draai ze door de roerzeef. Voeg boter en room toe en klop luchtig.
Deze bereiding is tamelijk omslachtig. Men kan echter ook gebruik maken van conserven. Deze kastanjepuree kan verbeterd worden door er na het opwarmen 1 dl room of gecondenseerde melk, 1 eetlepel griessuiker en 1 a 2 eetlepels cognac onder te kloppen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies