Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kastanje puree

Door: jpjvdberg

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gram kastanjes, zout, takje selder, 20 gram boter of braadvocht, scheutje rooom.



De eetbare kastanje is de vrucht van de tamme kastanjeboom.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de kastanjes. Maak er met een scherp mesje een insnijding in en laat ze gedurende 10 minuten koken. Verwijder de buitenste pel samen met de binnenste. Pel ze terwijl ze warm zijn. Laat ze verder gaarkoken in lichtjes gezouten water met een takje selder gedurende 1/2 a 1 uur. Draai ze door de roerzeef. Voeg boter en room toe en klop luchtig.
Deze bereiding is tamelijk omslachtig. Men kan echter ook gebruik maken van conserven. Deze kastanjepuree kan verbeterd worden door er na het opwarmen 1 dl room of gecondenseerde melk, 1 eetlepel griessuiker en 1 a 2 eetlepels cognac onder te kloppen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top