Duitse vleespan

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het vlees:600 gr. varkensvlees, nekkarbonade aan een stuk200 gr. gerookt spek600 gr rundvlees, bv sucadelappen1 a 2 varkenspoten, in stukken gehaktVoor de marinade:2 uien, gesnipperd1/2 selderieknol, kleingesneden2 knoflooktenen, in schijfjes2 laurierbladen1 1/2 theel. tijmzoutpepernootmuskaat
1 l. droge witte wijn
Groenten:300 gr.uien, in ringen200 gr. wortelen800 gr. aardappelszoutpeper1 bosje peterselie, fijngehakt
Voor de vleespan:bloem40 gr. reuzel, gesmolten varkensvet



Plattelandsrecept, voor lekker kluiven en schransen!

Voorbereiding

24 uur van tevoren beginnen met het marineren van het vlees.
Het vlees in tamelijk grote stukken snijdenSpek in kleine blokjes
snijden.De kleingesneden groenten en de kruiden voor de marinade in
een kom doen en met de witte wijn overgieten.Het vlees erbij doen
en een keer omscheppen.Zet het in de koelkast.
De volgende dag, de rest van de groenten en de aardappels
schoonmaken en in flinke schijven snijden.Een grote ovenvaste schaal
met deksel nemen en van binnen volledig met het varkensvet inwrijven.

Bereidingswijze

Het vlees uit de marinade nemen en afwisselend met de
aardappels en de groenten in lagen in de ovenschaal schikken.Telkens
iedere laag met zout en peper kruiden en met de gehakte peterselie
bestrooien.Als alle ingredienten in de schaal zijn, de marinade
voorzichtig eroverheen gieten tot alles bedekt is.De deksel op de
schaal doen en van de bloem en weinig water een dik, vast deeg maken,
waarmee de schaal luchtdicht afgedicht wordt.De gesloten ovenschaal
in de voorverwarmde (op 180 graden) oven zetten. Baktijd ca 2 1/2 uur.

Serveertips

In de ovenschaal serveren.In plaats van de varkenspoten, kun je ook
wat mooie hamschijven of wat ribbetjes nemen.Eet smakelijk
Ik heb dit recept van een Duitse kooksite gehaald.Volgens mij is het een variant op het Elszasser "Backeofen".


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies