Duitse vleespan

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het vlees:600 gr. varkensvlees, nekkarbonade aan een stuk200 gr. gerookt spek600 gr rundvlees, bv sucadelappen1 a 2 varkenspoten, in stukken gehaktVoor de marinade:2 uien, gesnipperd1/2 selderieknol, kleingesneden2 knoflooktenen, in schijfjes2 laurierbladen1 1/2 theel. tijmzoutpepernootmuskaat
1 l. droge witte wijn
Groenten:300 gr.uien, in ringen200 gr. wortelen800 gr. aardappelszoutpeper1 bosje peterselie, fijngehakt
Voor de vleespan:bloem40 gr. reuzel, gesmolten varkensvet


Plattelandsrecept, voor lekker kluiven en schransen!

Voorbereiding

24 uur van tevoren beginnen met het marineren van het vlees.
Het vlees in tamelijk grote stukken snijdenSpek in kleine blokjes
snijden.De kleingesneden groenten en de kruiden voor de marinade in
een kom doen en met de witte wijn overgieten.Het vlees erbij doen
en een keer omscheppen.Zet het in de koelkast.
De volgende dag, de rest van de groenten en de aardappels
schoonmaken en in flinke schijven snijden.Een grote ovenvaste schaal
met deksel nemen en van binnen volledig met het varkensvet inwrijven.

Bereidingswijze

Het vlees uit de marinade nemen en afwisselend met de
aardappels en de groenten in lagen in de ovenschaal schikken.Telkens
iedere laag met zout en peper kruiden en met de gehakte peterselie
bestrooien.Als alle ingredienten in de schaal zijn, de marinade
voorzichtig eroverheen gieten tot alles bedekt is.De deksel op de
schaal doen en van de bloem en weinig water een dik, vast deeg maken,
waarmee de schaal luchtdicht afgedicht wordt.De gesloten ovenschaal
in de voorverwarmde (op 180 graden) oven zetten. Baktijd ca 2 1/2 uur.

Serveertips

In de ovenschaal serveren.In plaats van de varkenspoten, kun je ook
wat mooie hamschijven of wat ribbetjes nemen.Eet smakelijk
Ik heb dit recept van een Duitse kooksite gehaald.Volgens mij is het een variant op het Elszasser "Backeofen".

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies