Staartstuk

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 600 gr. staartstuk, peper en zout, knoflook puree of verse, worcestershire saus,
mosterd en herbes de provence, 150 gr. bakboter.


Heerlijk mals stukje vlees

Voorbereiding

Smeer het vlees in met een scheutje worcestershire saus, knoflook, mosterd,zout en peper naar smaak, en strooi wat herbes de provence erover.Zet het vlees in de marinade in de koelkast voor een paar uur.

Bereidingswijze

Neem een braadpan en doe de bakboter hierin en laat op hoog vuur de boter bruin worden.
Leg dan het vlees in de pan en braad het snel aan alle kanten dicht.Leg het vlees op de kant waar wat vet aanzit en laat het nu ca 10 min braden op niet te hoog vuur draai het daarna om en nu de andere kant eveneens 10 min. herhaal dit nog een keer zodat beide zijdes 20 min braadtijd hebben. Het vlees moet nu van binnen mooi rossig zijn.

Serveertips

Het vlees in dunne plakken snijden en overgieten met de jus. Heerlijk met champignons/paddestoelen, appelmoes en gekookte aardappels.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Ontdek nu de absolute topper van het jaar voor je keuken!

van 49,9
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies