Staartstuk

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 600 gr. staartstuk, peper en zout, knoflook puree of verse, worcestershire saus,
mosterd en herbes de provence, 150 gr. bakboter.


Heerlijk mals stukje vlees

Voorbereiding

Smeer het vlees in met een scheutje worcestershire saus, knoflook, mosterd,zout en peper naar smaak, en strooi wat herbes de provence erover.Zet het vlees in de marinade in de koelkast voor een paar uur.

Bereidingswijze

Neem een braadpan en doe de bakboter hierin en laat op hoog vuur de boter bruin worden.
Leg dan het vlees in de pan en braad het snel aan alle kanten dicht.Leg het vlees op de kant waar wat vet aanzit en laat het nu ca 10 min braden op niet te hoog vuur draai het daarna om en nu de andere kant eveneens 10 min. herhaal dit nog een keer zodat beide zijdes 20 min braadtijd hebben. Het vlees moet nu van binnen mooi rossig zijn.

Serveertips

Het vlees in dunne plakken snijden en overgieten met de jus. Heerlijk met champignons/paddestoelen, appelmoes en gekookte aardappels.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies