Staartstuk

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 600 gr. staartstuk, peper en zout, knoflook puree of verse, worcestershire saus,
mosterd en herbes de provence, 150 gr. bakboter.


Heerlijk mals stukje vlees

Voorbereiding

Smeer het vlees in met een scheutje worcestershire saus, knoflook, mosterd,zout en peper naar smaak, en strooi wat herbes de provence erover.Zet het vlees in de marinade in de koelkast voor een paar uur.

Bereidingswijze

Neem een braadpan en doe de bakboter hierin en laat op hoog vuur de boter bruin worden.
Leg dan het vlees in de pan en braad het snel aan alle kanten dicht.Leg het vlees op de kant waar wat vet aanzit en laat het nu ca 10 min braden op niet te hoog vuur draai het daarna om en nu de andere kant eveneens 10 min. herhaal dit nog een keer zodat beide zijdes 20 min braadtijd hebben. Het vlees moet nu van binnen mooi rossig zijn.

Serveertips

Het vlees in dunne plakken snijden en overgieten met de jus. Heerlijk met champignons/paddestoelen, appelmoes en gekookte aardappels.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies