Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

DADAR DJAWA(JAVAANSE OMELET)

Door: pamellen

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


*8 eieren*1/2 tl zout*1/2 tl peper*1 sjalotje*1 lombok rawit(pepertje toko)1 el kokosolie*25 gr boter



Als bijgerecht bij de indonesische rijsttafel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eieren los met een scheutje water,zout en peper.Wrijf de gesnipperde ui en de lombok fijn(Vijzel of foodprocessor)dit wordt dan boemboe genoemd.Verhit de olie in de wok en voeg de boemboe toe.Verhit in een koekepan de boter en bak hierin de omelet,laten stollen maar niet te droog laten worden.Strooi de gebakken boemboe over en vouw de omelet dubbel.Laat nog even bakken en snijd diagonaal in stukken van 3 cm.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top