Finse plaatkoek

  • Scandinavisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Koek: 300 gr. boter, 500 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren, 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 4 eetl. cacao, 3 dl. melk.
glazuur: 50 gr. boter, 6 tl. oploskoffie, 100 gr. poedersuiker, geschaafde amandelen of cocos

HULPMIDDELEN

Bakplaat, mixer


Een lekkere koek gebakken op een bakplaat

Voorbereiding

Vermeng de gesmolten boter (niet te heet) met de suiker en de vanillesuiker en mix dit minstens 10 min. Voeg dan een voor een de eieren toe. Vermeng het meel met de cacao. Mix de melk door het beslag.

Bereidingswijze

Bakplaat invetten of bedekken met bakpapier. Verdeel hierover gelijkmatig het beslag.
40 min. bakken op 160 graden (niet heter anders wordt het droog). De koek laten afkoelen.
Ondertussen glazuur maken: smelt de boter zacht, los de oploskoffie op in een beetje heet water. Vermeng de boter en koffie met de poedersuiker. De koek bestrijken met glazuur. Dit bestrooien met amandelen of cocos. In stukken snijden.

Serveertips

Deze koek kan goed bewaard worden in de diepvries.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies