Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boerenluxe-brood

Door: zolderkamertje

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 g boerenluxe, 250 ml water, 4 g droge gist, 40 g boter, 2 g zout


Verder heb je nodig


Broodbakmachine (de mijne is een Inventum Luxe BM35)011011


De boerenluxe van AVEVE is bloem inclusief suiker, ei- en melkpoeder en daarom zeer geschikt voor het bakken van vlaaien, chocoladebrood e.d. Ik heb er met de bbm een 'gewoon' brood van gebakken: prachtige, luchtige structuur, ietsje gelig kruim en een verrukkelijk korstje. Zelf vind ik het als brood een tikje te zoet, beetje cake-achtig, maar de rest van de familie heeft zitten smullen ...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de ingredienten in de door de fabrikant aanbevolen volgorde in de broodvorm.*Stel in op witbrood, korst medium, gewicht 2 LB (1,5 kan ook wel - doe dan korst donker).* Zelf ga ik tegen het advies van de fabrikant in, die eerst het meel en dan het water doet. Vooral bij zwaardere meelsoorten wordt dan niet al het meel meegekneed en blijft in de hoeken zitten of onderin de vorm, omdat het water niet kan 'doordringen'. Ik doe nu eerst een deel van het water erin, dan het meel en dan de rest van het water en de overige ingredienten.* Tip van Lia: Kijk als het piepsignaal gaat even of al het meel meegekneed is. Zo niet, duw het losse meel tegen de deegbal aan, zodat het alsnog meedoet.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zolderkamertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top