Boerenluxe-brood

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 g boerenluxe, 250 ml water, 4 g droge gist, 40 g boter, 2 g zout

HULPMIDDELEN

Broodbakmachine (de mijne is een Inventum Luxe BM35)011011


De boerenluxe van AVEVE is bloem inclusief suiker, ei- en melkpoeder en daarom zeer geschikt voor het bakken van vlaaien, chocoladebrood e.d. Ik heb er met de bbm een 'gewoon' brood van gebakken: prachtige, luchtige structuur, ietsje gelig kruim en een verrukkelijk korstje. Zelf vind ik het als brood een tikje te zoet, beetje cake-achtig, maar de rest van de familie heeft zitten smullen ...

Bereidingswijze

Doe de ingredienten in de door de fabrikant aanbevolen volgorde in de broodvorm.*Stel in op witbrood, korst medium, gewicht 2 LB (1,5 kan ook wel - doe dan korst donker).* Zelf ga ik tegen het advies van de fabrikant in, die eerst het meel en dan het water doet. Vooral bij zwaardere meelsoorten wordt dan niet al het meel meegekneed en blijft in de hoeken zitten of onderin de vorm, omdat het water niet kan 'doordringen'. Ik doe nu eerst een deel van het water erin, dan het meel en dan de rest van het water en de overige ingredienten.* Tip van Lia: Kijk als het piepsignaal gaat even of al het meel meegekneed is. Zo niet, duw het losse meel tegen de deegbal aan, zodat het alsnog meedoet.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zolderkamertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies