Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Varkensrollade a la Mediterrane

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

1 dl olijfolie extra vierge, 1 volle el chilipoeder, el pizzakruiden, 1 varkensrollade van ca. 1.5 ? 2 kg, 4 rode uien, 2 uien, 2 dunne courgettes, 2 rode paprika?s? 2 gele paprika?s, 5 vastkokende aardappels, 1 dl rode wijn, 2 dl vleesfond of vleesbouillon, versgemalen peper, zout.



Hoofdgerecht voor 10 personen
Ca. 2 uur.

Bereidingswijze

Roer in een kom de olijfolie met het chilipoeder en de pizzakruiden door elkaar. Bestrijk de rollade rondom met de kruidenolie en leg de rollade in een braadslede. Schuif de braadslede in de ven en schakel deze in op 175?C. Braad de rollade in ca. 1 uur mooi bruin. Bestrijk de rollade regelmatig met het braadvet uit de braadslede. Pel de uien snijd elke ui in 8 partjes. Maak de courgettes en de paprika?s schoon en snijd ze in grove stukken. Boen de aardappels schoon en snijd ze ook in grove stukken. Schep alle groenten en aardappelen door de rest van de kruidenolie in de kom. Verdeel dit mengsel rond de rollade en braad het geheel in nog ca. 30-45 minuten bruin en gaar. Schep de groenten eventueel een keer om. Verwarm een platte schaal voor. Leg de rollade op een andere schaal en laat hem in de uitgeschakelde oven pen deur ca. 10 minuten rusten. Schep de groenten op de warme schaal en zet deze in de oven. Roer de wijn en de fond door het braadvet, roer de aanbaksels los en kook alles op hoog vuur in tot een lichtgebonden jus. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zeef de jus boven een juskom. Snijd de rollade in plakken en leg ze op de groenten, schep er wat jus over. Geef de rest van de jus er apart bij. Lekker met een frisse salade en aardappelkroketjes.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top