Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cocktail Tineke

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 ons kipfilet (kipfilet voor op boterham)
potje asperges (ik heb aspergepuntjes genomen)
blikje mandarijntjes (per ongeluk perzikstukjes genomen, was lekker!)
2 eetl mayonaise (olijvonaise AH)
2 eetl curry
1/8 l stijfgeklopte slagroom
scheutje cognac
sap van 1/4 citroen (klein beetje maar)
peterselie
sinaasappel (uiteindelijk niet gebruikt)
ijsbergsla blaadjes voor garnering



Een cocktail voor bij het Kerstdiner of zomaar als voorafje. Mijn vriend vond het heerlijk!

Bereidingswijze

Leg in ieder cocktailglas wat ijsbergsla.
Snijd het vlees in reepjes, hak de asperges in stukjes en verdeel deze met de mandarijntjes over 4 cocktailglazen.
Meng de mayo, curry en geslagen room. Voeg een scheutje cognac en het citroensap toe. Doe het sausje over de cocktail en garneer met peterselie en schijfjes sinaasappel.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sallie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top