Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kleikloeten

Door: kaneelstok

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


400 gram boter500 gram bloem1 ei1 eetlepel kaneel400 gram basterdsuiker



Kleikloeten of kleikoek is een oud Twents soort gebak. Kleikloeten wordt gebakken in een matig warme oven, eigenlijk is drogen een beter woord dan bakken bij deze lekkernij. Let op, kleikloeten rijzen niet.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de boter zacht in een kom. Zeef de bloem boven de kom en voeg het ei, de kaneel en de basterdsuiker toe. Kneed alles tot een mooi stevig deeg. Doe het deeg in een niet beboterde tulbandvorm en druk het deeg goed aan. Zet de tulbandvorm onder in een voorverwarmde matig warme oven (150? C) en laat de kleikloeten in 2 uur gaar worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaneelstok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top