Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Perencake

Perencake

Door: poeder

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2001

Ingrediënten 4 personen


175 g boter, 175 g basterdsuiker, 3 eieren, 175 g zelfrijzende bloem(gezeefd), eventueel 3 el melk, 3 rijpe peren(geschild, ontpit en in plakjes gesneden).
VOOR DE TOPPING: 25 g boter, 2 el lichtbruine suiker, 2 el honing, 1 dl room.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de boter met de basterdsuiker tot ze cremig is. voeg al kloppend de eieren toe en schep er voorzichtig de bloem door. als het beslag te stijf is (moet lopend zijn), voeg dan de melk toe. giet het beslag in een beboterde cakevorm(20 cm x 4,5 cm) en druk de schijfjes peer er bovenop. plaats 35-40 min. in een op 200 graden voorverwarmde oven. meng alle ingredienten voor de topping in een sauspannetje en verhit langzaam. blijf goed roeren! haal van het vuur zodra je een homogene massa hebt.(en de suiker is opgelost) en laat 15 min. afkoelen. snij de perencake in plakjes en overgiet met de topping.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top