Perencake

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

175 g boter, 175 g basterdsuiker, 3 eieren, 175 g zelfrijzende bloem(gezeefd), eventueel 3 el melk, 3 rijpe peren(geschild, ontpit en in plakjes gesneden).
VOOR DE TOPPING: 25 g boter, 2 el lichtbruine suiker, 2 el honing, 1 dl room.


Bereidingswijze

Meng de boter met de basterdsuiker tot ze cremig is. voeg al kloppend de eieren toe en schep er voorzichtig de bloem door. als het beslag te stijf is (moet lopend zijn), voeg dan de melk toe. giet het beslag in een beboterde cakevorm(20 cm x 4,5 cm) en druk de schijfjes peer er bovenop. plaats 35-40 min. in een op 200 graden voorverwarmde oven. meng alle ingredienten voor de topping in een sauspannetje en verhit langzaam. blijf goed roeren! haal van het vuur zodra je een homogene massa hebt.(en de suiker is opgelost) en laat 15 min. afkoelen. snij de perencake in plakjes en overgiet met de topping.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies