Perencake

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

175 g boter, 175 g basterdsuiker, 3 eieren, 175 g zelfrijzende bloem(gezeefd), eventueel 3 el melk, 3 rijpe peren(geschild, ontpit en in plakjes gesneden).
VOOR DE TOPPING: 25 g boter, 2 el lichtbruine suiker, 2 el honing, 1 dl room.


Bereidingswijze

Meng de boter met de basterdsuiker tot ze cremig is. voeg al kloppend de eieren toe en schep er voorzichtig de bloem door. als het beslag te stijf is (moet lopend zijn), voeg dan de melk toe. giet het beslag in een beboterde cakevorm(20 cm x 4,5 cm) en druk de schijfjes peer er bovenop. plaats 35-40 min. in een op 200 graden voorverwarmde oven. meng alle ingredienten voor de topping in een sauspannetje en verhit langzaam. blijf goed roeren! haal van het vuur zodra je een homogene massa hebt.(en de suiker is opgelost) en laat 15 min. afkoelen. snij de perencake in plakjes en overgiet met de topping.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies