Stamppot spitskool

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo aardappelen ( kruimig), 750 gram gesneden spitskool, 1,5 theelepel kerrie, 1 theelepel vleeskruiden, 25 gram boter. zout naar smaak


HULPMIDDELEN

Pan, mes, snijplank, dunschiller


Pittige stampot van spitskool

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokken, snij de spitskool in fijne reepjes

Bereidingswijze

Was de aardappelen en doe ze onder in de pan. Voeg de spitskool toen. Hierop de kruiden en zout ( niet te veel als je er speklapjes bij doet) Breng alles aan de kook en laat het gaar koken in 25 minuten. Giet het water eraf en stamp de kool met de boter tot een iets kruimige massa

Serveertips

Lekker met speklapjes of rookworst en uiteraard jus !


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooksuus


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies