Stamppot spitskool

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo aardappelen ( kruimig), 750 gram gesneden spitskool, 1,5 theelepel kerrie, 1 theelepel vleeskruiden, 25 gram boter. zout naar smaak

HULPMIDDELEN

Pan, mes, snijplank, dunschiller


Pittige stampot van spitskool

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokken, snij de spitskool in fijne reepjes

Bereidingswijze

Was de aardappelen en doe ze onder in de pan. Voeg de spitskool toen. Hierop de kruiden en zout ( niet te veel als je er speklapjes bij doet) Breng alles aan de kook en laat het gaar koken in 25 minuten. Giet het water eraf en stamp de kool met de boter tot een iets kruimige massa

Serveertips

Lekker met speklapjes of rookworst en uiteraard jus !

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooksuus


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies