Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche met kastanjes

Quiche met kastanjes

Door: goliath

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

Ingrediënten


6 plakjes bladerdeeg (10 x 10), diepgevroren
- ca. 1 eetl. bloem, gezeefd
- 350 gram gepelde kastanjes
- zout
- 1 theel. verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- 5 dunne plakken gekookte ham, ca. 100 gram
- 4 eieren
- 3 dl slagroom
- witte peper uit de molen



Dat je met kastanjes ook een quiche kunt samenstellen, zal zo langzamerhand niemand meer verbazen. De quiche met kastanjes leent zich goed om als een hoofdgerecht op te dienen. Vegetariers bestrooien de deegbodem met wat fijngeraspte oude kaas en laten de ham achterwege. In smalle punten gesneden smaakt de quiche goed bij een glas droge sherry (fino/manzanilla).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Leg ze op elkaar en rol ze op een met wat bloem bestoven werkvlak met een bebloemde deegroller uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30-32 centimeter. Bekleed de beboterde bodem en wand van een quiche of springvorm (doorsnede 24 cm) met het deeg. Prik met vork gaatjes in de deegbodem. Plaats de vorm tot verder gebruik in de koelkast.
Kerf elke kastanje aan de bolle kant met de punt van een dun en scherp mesje kruislings in tot de zachte kern van de kastanje.
Leg de kastanjes in een pan. Strooi er wat zout over en schenk er zoveel water over tot ze net onder liggen. Laat de kastanjes 20 minuten zachtjes koken. Stort ze op een zeef om uit te lekken, af te koelen en op te drogen. Snijd of hak ze daarna in kleine stukjes. Leg ze in een kommetje en schep de rozemarijn er door. Roer in een kom eieren en room los. Voeg zout en peper toe.
Bekleed de deegbodem en wand met plakken ham. Verdeel de kastanjestukjes over de met ham beklede deegbodem. Schenk het eiermengsel erover. Druk de deegrand die boven de vulling uitsteekt met de vingers omlaag tot het niveau van de vulling. Bestrijk de deegrand met het eiermengsel.
Plaats de vorm op het rooster iets onder het midden in de tot 220 graden voorverwarmde oven. Bak de quiche in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Dien de quiche in de quichevorm op. Snijd de quiche aan tafel in het gewenste aantal punten. De quiche die in een springvorm wordt gebakken, moet uit de vorm worden genomen en op een ronde schaal worden gepresenteerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top