Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme met langoustines

Door: viske___

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


18 rauwe ongepelde langoustines, 2 wortelen, 1 ui, 1 prei, 2 eetlepels olie, 4 takjes citroenmelisse, 6 takjes kervel, 3 blaadjes gelatine, peper en zout.
Om de fumet te klaren:
1 prei, 1 wortel, 1 tak groene selder, 2 tomaten, 4 eiwitten, 10 peperbolletjes.
Voor het garnituur:
de gepelde langoustines, 1 vleestomaat, 1/4 komkommer, 1 bosje kervel, peper en zout.


Verder heb je nodig




Elegante entree:heldere soep; voor een feestelijk buffet. Deze consomme met schaaldieren kunt u makkelijk als koude zomersoep serveren op uw feestbuffet. Maar de consomme de dag tevoren klaar en bereid het garnituur enkele uurtjes voor het buffet van start gaat. Voorbereiding 1 uur; bereiding 1u20 min.voor 6 a 8 pers.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Plet de koppen en de schalen van de langoustines in de vijzel en fruit ze 2 min. in de hete olie. Doe er de wortelen, de ui en het preiwit in julienne bij en roerbak 5 min. Doe er 3 l water en de citroenmelisse bij en laat 45 min. tegen de kook aan sudderen in de open pan; schuim geregeld af.

Bereidingswijze

Zeef de fumet en klaar hem als volgt: klop de eiwitten lichtjes op, doe er de fijngesnipperde groenten en de peperbolletjes bij, schep dat alles bij de gezeefde fumet en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de fumet kookt en laat 15 min. zacht doorkoken. Groenten en eiwitten klitten samen en komen bovendrijven; de fumet is dan "geklaard". Zeef de fumet opnieuw. Los de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op in de warme, heldere consomme en laten koelen.
Blancheer de geschilde komkommer, in blokjes, 2 min. in licht gezouten water. Snij ook de gepelde en de ontpitte tomaten in blokjes. Kook de langoustines 30 sec. in licht gezouten water.

Serveertip

Werk de consomme af met dit garnituur en de fijngeknipte kervel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top