Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Morning Glory Granola

Door: unclesamskitchen

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Voor ruim 500 gram granola:180 g havervlokken, 40 g tarwezemelen, 50 g kokos, 70 g grof gehakte amandelen, 60 g zonnebloempitten, 1,25 dl saffloerolie, 3 el honing, 45 g gele basterdsuiker, 1 tl vanille-essence, 1/2 tl kaneel, snufje nootmuskaat, snufje zout (naar smaak), 85 g gedroogde abrikozen (in stukjes), 85 g gedroogde kersen, 100 g blanke rozijnen, geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel



* Granola (geroosterde muesli) *Veel lekkerder dan voorverpakte muesli en eenvoudig zelf te maken. Na het mengen van de droge ingredienten hoef je er alleen nog maar warme honing met basterdsuiker door te roeren. Een snufje zout verbetert de smaak, maar je kunt het ook weglaten. Laat het mengsel goed drogen voordat je het in potten of plastic bakjes overdoet. Granola smaakt heerlijk met melk en plakjes banaan of met yoghurt en bosbessencompote of met ... vul zelf maar verder in. Uiteraard kun je de samenstelling naar eigen smaak en/of inzicht aanpassen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrijk het lichtjes met olie.

Bereidingswijze

Roer in een grote kom het kokos, de havervlokken, zemelen, amandelen en zonnebloempitten door elkaar.Doe de olie met honing, suiker, vanille, kaneel, nootmuskaat en eventueel zout in een steelpan en verwarm dit mengsel al roerend op matig vuur tot de suiker opgelost is. Voeg het toe aan de droge ingredienten en schep alles goed door elkaar.Verspreid het mengsel over het bakpapier en laat het in een half uur goudbruin worden in de voorverwarmde oven. Schud het bakblik een paar keer heen en weer.Doe de granola weer in de kom en voeg de overige ingredienten toe. Goed omscheppen.De granola laten afkoelen en drogen; het mengsel een paar keer omschudden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van unclesamskitchen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top