Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lamstajine met groente

Door: bollekenvier

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kg lamsvlees * 4 kleine aardappelen * 2 grote wortels * 3 tomaten * 2 aubergines * 2 paprikas (1 rode en 1 gele) * 3 uien * 3 teentjes knoflook * 2 deciliter olie * 1/2 bosje koriander * 3 theelepels paprikapoeder mild * 2 theelepels gemberpoeder * 2 theelepels kaneel * 3 theelepels peper * 1 citroen * zout






Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen, wortels, tomaten en uien. Was de paprikas en aubergines. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de overige groenten in stukken.

Bereidingswijze

Verhit in een tajine de olie, snijd het vlees in 4 stukken en leg het in de tajine. Voeg hieraan de koriander, uien en knoflook toe. Braad het vlees met de kruiden licht aan en draai het maar een keer om. Voeg de tomaten toe en schep het geheel om. Meng het paprika- en gemberpoeder met de kaneel en peper. Strooi ruim de helft van dit kruidenmengsel over het vlees. Voeg zout toe, schep het nogmaals om en sluit de tajine zodat het vlees kan smoren. Doe de aardappelen, wortels, aubergines en paprika bij het vlees. Snijd de citroen zonder de uiteinden in vieren en leg de parten boven op het gerecht. Bestrooi het gerecht met zout en de rest van het kruidenmengsel en voeg wat water toe. Laat de gesloten tajine ongeveer een uur stoven.

Serveertip

Serveer de tajine warm, met brood en eventueel een salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top