Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jamaicaans varkensvlees met piment

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr varkensbotten met merg * 1 eetl kokosolie * 1 eetl basterdsuiker * 750 gr varkensvlees, van de schouder, in blokjes * 1 grote ui, gesnipperd * 2 teentjes knoflook, fijngesneden * 1 takje verse tijm, fijngehakt * 2 sprietjes bieslook, fijngehakt * 1/2 Spaanse peper, zonder zaden en zaadlijsten, fijngehakt * 1 theel zout * 1 eetl versgemalen piment (Jamaicapeper) * 1 eetl rode wijnazijn * 1 blikje kokosroom * 1 el Jamaicaanse rum



Voorbereiding

Breng de botten in water aan de kook en laat de bouillon 40 minuten trekken; schep af en toe het schuim eraf.

Bereidingswijze

Verwarm de kokosolie in een pan met stevige bodem en karameliseer de suiker. Voeg de blokjes varkensvlees toe en bak ze goudbruin. Voeg ui, knoflook, verse tijm, bieslook, Spaanse peper en zout toe en fruit alles enkele minuten. Doe er piment bij en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg zoveel bouillon toe dat alles net onderstaat en laat het 15 minuten sudderen. Voeg de azijn toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Voeg de kokosroom toe, dek de pan af, draai het vuur laag en stoof het gerecht een uur. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het te dik wordt. Voeg vlak voor serveren de rum toe.

Serveertips

Serveer het stoofvlees met rijst en groente.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top