Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jamaicaans varkensvlees met piment

Door: bollekenvier

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr varkensbotten met merg * 1 eetl kokosolie * 1 eetl basterdsuiker * 750 gr varkensvlees, van de schouder, in blokjes * 1 grote ui, gesnipperd * 2 teentjes knoflook, fijngesneden * 1 takje verse tijm, fijngehakt * 2 sprietjes bieslook, fijngehakt * 1/2 Spaanse peper, zonder zaden en zaadlijsten, fijngehakt * 1 theel zout * 1 eetl versgemalen piment (Jamaicapeper) * 1 eetl rode wijnazijn * 1 blikje kokosroom * 1 el Jamaicaanse rum



Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de botten in water aan de kook en laat de bouillon 40 minuten trekken; schep af en toe het schuim eraf.

Bereidingswijze

Verwarm de kokosolie in een pan met stevige bodem en karameliseer de suiker. Voeg de blokjes varkensvlees toe en bak ze goudbruin. Voeg ui, knoflook, verse tijm, bieslook, Spaanse peper en zout toe en fruit alles enkele minuten. Doe er piment bij en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg zoveel bouillon toe dat alles net onderstaat en laat het 15 minuten sudderen. Voeg de azijn toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Voeg de kokosroom toe, dek de pan af, draai het vuur laag en stoof het gerecht een uur. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als het te dik wordt. Voeg vlak voor serveren de rum toe.

Serveertip

Serveer het stoofvlees met rijst en groente.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvier
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top