spinazie met gehakt en rijst

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Spinazie (diepvriesspinazie in verdeelblokjes), ong. 250 gr rundergehakt,
1 ui, knoflook, rijst, peper, zout, ketchup (ong 2 eetlepels), ketjap (ong 1/2 eetlepel), kerrie- en paprikapoeder.


Gezond en licht toch erg lekker

Voorbereiding

Verdeelblokjes spinazie ontdooien.

Bereidingswijze

Olijfolie in de pan warm laten worden en gesneden ui en knoflook even laten fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Ondertussen water op het vuur zetten om de rijst in te koken. Als het gehakt klaar is ketchup, ketjap en kruiden, hoeveelheid naar smaak toevoegen. Spinazie toevoegen en het geheel warm laten worden. Rijst en spinazie/gehakt saus appart van elkaar serveren.

Serveertips

Serveren met een komkommersalade.
Tip: je kunt ook nog champignons aan de spinazie/gehaktsaus toevoegen

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miriamdekker


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies