spinazie met gehakt en rijst

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Spinazie (diepvriesspinazie in verdeelblokjes), ong. 250 gr rundergehakt,
1 ui, knoflook, rijst, peper, zout, ketchup (ong 2 eetlepels), ketjap (ong 1/2 eetlepel), kerrie- en paprikapoeder.


Gezond en licht toch erg lekker

Voorbereiding

Verdeelblokjes spinazie ontdooien.

Bereidingswijze

Olijfolie in de pan warm laten worden en gesneden ui en knoflook even laten fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Ondertussen water op het vuur zetten om de rijst in te koken. Als het gehakt klaar is ketchup, ketjap en kruiden, hoeveelheid naar smaak toevoegen. Spinazie toevoegen en het geheel warm laten worden. Rijst en spinazie/gehakt saus appart van elkaar serveren.

Serveertips

Serveren met een komkommersalade.
Tip: je kunt ook nog champignons aan de spinazie/gehaktsaus toevoegen

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies