spinazie met gehakt en rijst

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Spinazie (diepvriesspinazie in verdeelblokjes), ong. 250 gr rundergehakt,
1 ui, knoflook, rijst, peper, zout, ketchup (ong 2 eetlepels), ketjap (ong 1/2 eetlepel), kerrie- en paprikapoeder.


Gezond en licht toch erg lekker

Voorbereiding

Verdeelblokjes spinazie ontdooien.

Bereidingswijze

Olijfolie in de pan warm laten worden en gesneden ui en knoflook even laten fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Ondertussen water op het vuur zetten om de rijst in te koken. Als het gehakt klaar is ketchup, ketjap en kruiden, hoeveelheid naar smaak toevoegen. Spinazie toevoegen en het geheel warm laten worden. Rijst en spinazie/gehakt saus appart van elkaar serveren.

Serveertips

Serveren met een komkommersalade.
Tip: je kunt ook nog champignons aan de spinazie/gehaktsaus toevoegen

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miriamdekker


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Laat je inspireren door de mogelijkheden van een moestuin.

van 0
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies