Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soesjes, basisrecept

Soesjes, basisrecept

Door: eddyvedder

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2001

Ingrediënten


1 dl water, 50 gr boter, snufje zout, 50 gr bloem, 2 eieren
(makkelijk te verdubbelen voor meer soesjes)



Lekker om te vullen met banketbakkersroom, of een hartige vulling

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C

Bereidingswijze

Giet het water in het steelpannetje en doe er de boter en het zout bij. Breng dit op een matig vuur aan de kook, doe het vuur laag en doe de bloem bij de rest in het pannetje. Roer dit goed door zodat een bal ontstaat. Doe deze bal in de beslagkom en voeg de eieren toe. Roer het voor ca. 5 minuten tot het deeg gaat glanzen en blazen Vet de bakplaat goed in en schep er hoopjes soezendeeg op en zet de plaat in de oven voor ca. 15 minuten tot de soesjes lichtbruin kleuren
Laat ze vervolgens afkoelen in de open oven.

Serveertip

Lekker gevuld met banketbakkersroom, slagroom of een hartige mousse



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eddyvedder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top