Soesjes, basisrecept

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 dl water, 50 gr boter, snufje zout, 50 gr bloem, 2 eieren
(makkelijk te verdubbelen voor meer soesjes)


Lekker om te vullen met banketbakkersroom, of een hartige vulling

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C

Bereidingswijze

Giet het water in het steelpannetje en doe er de boter en het zout bij. Breng dit op een matig vuur aan de kook, doe het vuur laag en doe de bloem bij de rest in het pannetje. Roer dit goed door zodat een bal ontstaat. Doe deze bal in de beslagkom en voeg de eieren toe. Roer het voor ca. 5 minuten tot het deeg gaat glanzen en blazen Vet de bakplaat goed in en schep er hoopjes soezendeeg op en zet de plaat in de oven voor ca. 15 minuten tot de soesjes lichtbruin kleuren
Laat ze vervolgens afkoelen in de open oven.

Serveertips

Lekker gevuld met banketbakkersroom, slagroom of een hartige mousse

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eddyvedder

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies