Soesjes, basisrecept

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 dl water, 50 gr boter, snufje zout, 50 gr bloem, 2 eieren
(makkelijk te verdubbelen voor meer soesjes)


Lekker om te vullen met banketbakkersroom, of een hartige vulling

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C

Bereidingswijze

Giet het water in het steelpannetje en doe er de boter en het zout bij. Breng dit op een matig vuur aan de kook, doe het vuur laag en doe de bloem bij de rest in het pannetje. Roer dit goed door zodat een bal ontstaat. Doe deze bal in de beslagkom en voeg de eieren toe. Roer het voor ca. 5 minuten tot het deeg gaat glanzen en blazen Vet de bakplaat goed in en schep er hoopjes soezendeeg op en zet de plaat in de oven voor ca. 15 minuten tot de soesjes lichtbruin kleuren
Laat ze vervolgens afkoelen in de open oven.

Serveertips

Lekker gevuld met banketbakkersroom, slagroom of een hartige mousse

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies