Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pekelvlees inmaken

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2.1/2 kg vlees (runderborst), 1/4 kg zout, 2 g salpeter, 25 g bruine suiker, 9 dl water


HULPMIDDELEN

* Inmaakpot - schoonmaken met heet sodawater, overvloedig naspoelen met heet water en laten uitlekken op een schone doek* plankje* steen


Op mijn pagina 'shalomshalom' staat ook al een recept voor pekelvlees, maar dat is heel anders dan dit recept uit een huishoudschool-kookboek uit 1934... vandaar nogmaals.

Bereidingswijze

Het water koken. Zout, suiker en salpeter erin oplossen en het water koud laten worden.Het vlees stevig met zout inwrijven, met het water in de schone inmaakpot overdoen en met behulp van een plankje en een steen het vlees geheel onder het water houden.Na 4 weken is het vlees goed voor gebruik.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top