
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
2.1/2 kg vlees (runderborst), 1/4 kg zout, 2 g salpeter, 25 g bruine suiker, 9 dl water
* Inmaakpot - schoonmaken met heet sodawater, overvloedig naspoelen met heet water en laten uitlekken op een schone doek* plankje* steen
Op mijn pagina 'shalomshalom' staat ook al een recept voor pekelvlees, maar dat is heel anders dan dit recept uit een huishoudschool-kookboek uit 1934... vandaar nogmaals.
Het water koken. Zout, suiker en salpeter erin oplossen en het water koud laten worden.Het vlees stevig met zout inwrijven, met het water in de schone inmaakpot overdoen en met behulp van een plankje en een steen het vlees geheel onder het water houden.Na 4 weken is het vlees goed voor gebruik.
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »