Eiwitschuim op grootmoeders wijze

  • Belgisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

0.25 l vers eiwit /- 6 eieren :60 gr
fijne kristalsuiker. : 1 l melk :
125 gr fijne kristalsuiker : 1 stokje bourbonvanille :
6 eidooiers :
50 gr suiker :
25 gr boter :
50 gr gegrilde amandelschilfers :
50 gr Montargis pralines


Een goedkoop,moeilijk dessertje (nagerechtje) bereidingstijd: 45 mn

Bereidingswijze

Breng de liter melk en het in twee gespleten vanillestokje aan de
kook. Klop het eiwit en de suiker met een menger. Pocheer het
eiwitschuim met behulp van een pollepel gedurende 5 tot 6 minuten in
de ziedende melk. Na het koken, enuit nemen en laten uitlekken op een
keukenhanddoek. Voeg de dooiers toe met 125 gr suiker. Klop tot het
mengsel wit wordt. Voeg de warme melk bij de eidooiers. Giet door een
puntzeef. Verwam dit mengsel heel voorzichtig met een houten spatel.
Zorg dat het niet kookt. Houd de aldus verkregen. Engelse creme apart
in een slakom. Wanneer ze koud is, schikt u er het gepocheerde
eiwitschuim op. Bereid de caramel. Doe 50 gr suiker in een droge pan.
Wanneer de caramel blond wordt, de boter toevoegen. Verdeel de
caramel, de Montargis pralines en de gegrilde amandelschilfers over
het eiwitschuim.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies