Dahl - rode linzen

  • Indiaas
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gram rode linzen (supermarkt of Turkse winkel), 2 uien, 2 teentjes knoflook, boter, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel ketoembar (= koriander) 1/2 theelepel djinten ( = komijn ), bouillonblokje, diepvries doperwtjes


Een heel lekker bijgerecht voor Indiaas eten

Voorbereiding

In zeef linzen wassen en laten uitlekken

Bereidingswijze

In boter ui fruiten, dan knoflook, kruiden en dan linzen. Even bakken.
Voeg water toe tot het 3 a 4 cm boven de linzen staat.
Bouillonblokje erbij, peper. Aan de kook brengen. Roeren.
Dan ongeveer 30 minuten op klein vuur.
Tot slot wat (diepvries) doperwtjes erdoor.

Serveertips

Met rijst, tomaat/komkommer met uienringen, en naanbrood en chutney naar keuze. Voor de vleeseters kan je er tandoori kip bij serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annakalina


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies