Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sopa Frijoles

Door: tdn51987

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


175 g gedroogde rode nierbonen, circa 10 uur geweekt
1 middelgrote ui, gehakt
1 teentje knoflook, geplet
1,5 theelepel chilipoeder
zout
60 g mozzarella, verkruimeld
125 g broodcroutons



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de geweekte bonen uitlekken en spoel ze goed onder de koude kraan. Breng in een grote pan 1,25 liter water aan de kook. Doe de bonen in de pan en breng alles zachtjes aan de kook. Laat de bonen circa 2 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.

Voeg de ui, knoflook en het chilipoeder toe en laat alles nog 30-40 minuten zachtjes koken. Schenk het mengsel in een Blender of een foodprocessor en pureer het tot een gladde massa, doe dat eventueel in enkele porties. Voeg extra water toe als dat nodig is. Schenk de soep terug in de pan en verhit hem opnieuw.

Breng de soep op smaak met zout.

Serveertip

Serveer de soep in een soepterrine of soepkommen, bestrooid met kaas en gegarneerd met de croutons.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdn51987
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top