Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appeltjes onder de deken

Appeltjes onder de deken

Door: hettiekamphuis

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-08-2001

Ingrediënten 4 personen


4 grote appelen,
35 gr. suiker,
1/2 theel. kaneel,
30 gr. boter,
1/2 liter custardvla



In de Betuwe wordt dit gerecht appeltjes -onder - de - deken genoemd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en halveer de appelen, verwijder de klokhuizen, kroontjes en steeltjes.
Smelt de boter in een koekepan. Bak hierin de appelhelften eerst aan de schilzijde, dan aan de platte zijde( met een deksel op de pan).
Zet de gepofte appelen op een platte schaal, bestrooi ze met suiker en kaneel en overgiet ze met de dikke vla. Garneer elk heuveltje met een klein bergje rode jam.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hettiekamphuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top