Appeltjes onder de deken

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 grote appelen,
35 gr. suiker,
1/2 theel. kaneel,
30 gr. boter,
1/2 liter custardvla


In de Betuwe wordt dit gerecht appeltjes -onder - de - deken genoemd

Bereidingswijze

Was en halveer de appelen, verwijder de klokhuizen, kroontjes en steeltjes.
Smelt de boter in een koekepan. Bak hierin de appelhelften eerst aan de schilzijde, dan aan de platte zijde( met een deksel op de pan).
Zet de gepofte appelen op een platte schaal, bestrooi ze met suiker en kaneel en overgiet ze met de dikke vla. Garneer elk heuveltje met een klein bergje rode jam.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hettiekamphuis


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies