Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kweeperengelei

Door: urfe

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


Kweeperen of kwee-appels, een paar kruidnagels en kaneelstokjes.


Verder heb je nodig


Grote ketel en een doek om het sap te laten uitlekken.


Fijne gelei van kweeperen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit in een grote ketel, water bijvullen tot de stukken net onderstaan. Kruidnagels (1 a 2 per kg)en kaneelstokjes (2 per kg) erbij en minimaal drie uur zachtjes laten koken. De appels en het sap worden prachtig rood.
Het sap in een doek laten uitlekken en inkoken tot driekwart van de hoeveelheid. Het inkoken is erg belangrijk om de heerlijke smaak van het kweeperensap te versterken.
Per drievierde liter sap een kilo suiker toevoegen en verder inkoken totdat een druppel stolt (op een koud bordje).
Schone potjes vullen met de hete gelei en direct afsluiten.

Smakelijk.

Tags, ,

Serveertip

Heerlijk op een "zondags" versafgebakken broodje met (dik de) roomboter.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van urfe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top